Animals de companyia

Control de colònies de gats

Actuacions de control de colònies de gats de carrer per evitar o reduir riscos per a les persones associats a la salubritat. Inclou tasques com per exemple captura, transport a veterinari, eutanàsia de gats malalts, esterilització, postoperatori, foment de l’adopció, retorn a colònia controlada i interlocució amb afectats i alimentadors.

Aquest servei el poden demanar les persones que tinguin problemes de salubritat originats per gats de carrer contactant amb l’àrea de Medi Ambient.

Us recordem que està prohibit alimentar gats a la via pública. Els gats ferals o de carrer es solen agrupar en colònies o grups allà on troben menjar i refugi fàcilment.

Alimentar gats de carrer genera problemes de brutícia, sorolls, risc de transmissió de malalties a les persones (per exemple al·lèrgies, fibrosi pulmonar i toxoplasmosi).

Recollida animals abandonats

Servei de recollida d’animals domèstics abandonats (gossos, gats i fures). Aquests animals es porten a la gossera comarcal, situada al terme de Palafrugell, la qual disposa també de servei d’adopcions.

Us podeu posar en contacte amb la Policia Local trucant al 972 306 292 o a l’àrea de Medi Ambient al 972 613 139.

Gat