Pla de Govern 2015-2019

Pla de Govern 2015-2019

La nostra vila necessita definir què vol ser, quin és el model de poble que volem. L'aposta de l'equip de govern és molt clara: Palafrugell ha de ser un poble amb els serveis d'una ciutat, amb les nostres festes, el comerç de proximitat, el mercat diari i el setmanal, en definitiva, activitats que cohesionen i donen vida. Cal treballar per conservar tot això i paral·lelament potenciar el caràcter de ciutat de serveis, amable i còmoda.

En aquest sentit, hi ha dos aspectes importants a tenir en compte.

Primer, la nostra mida pel que fa al nombre d'habitants. Actualment se situa al voltant dels 23.000 habitants censats, de manera que tenim unes dimensions poblacionals que ens col·loquen en una situació intermèdia entre el que serien les mides normals d'un poble i les d'una ciutat. Per això, correm el perill de perdre en l'aspecte humà i de qualitat de vida, l'ambient de poble. Creiem necessari treballar perquè aquest fet no s'esdevingui. Per aquest motiu defensem el comerç i la restauració de proximitat i el mercat diari com elements dinamitzadors i, alhora, cohesionadors, que fan perdurar i alimenten l'ambient de poble de la nostra vila. Però no són els únics. També tenim les nostres festes, les activitats culturals i esportives, o el món associatiu, factors que tenen tanta o més importància i que, per tant, haurem de cuidar al màxim.

El segon aspecte que hem de tenir en compte és el potencial que té Palafrugell per exercir una capitalitat comercial, turística, esportiva i cultural. Les inversions que durant diferents etapes del consistori s'han realitzat fa que Palafrugell tingui un nivell òptim en equipaments (la Piscina Municipal, el Teatre Municipal, els diferents pavellons, el camp de futbol, l'Estadi Municipal d'Esports, la Biblioteca, l'Arxiu Municipal, etc). Això suposa un bon punt de partida per realitzar activitats de qualsevol tipus.

La nostra situació geogràfica, al cor de l'Empordà, i el fet de tenir molt a prop nuclis (Begur i Esclanyà, Pals, Mont-ras, Regencós, Torrent, etc) dotats de menys serveis, fa que Palafrugell pugui exercir, de manera natural, una capitalitat comercial i econòmica; però perquè això s'esdevingui, caldrà que tinguem una millor accessibilitat i uns espais dedicats a l'aparcament suficients. Pel que fa al turisme, a banda del privilegiat espai natural, tenim aspectes històrics i culturals visitables de molta importància: els dòlmens, el poblat ibèric de Sant Sebastià, ruta del romànic, les torres de guaita, la ruta dels americanos, l'herència surera, la ruta d'en Josep Pla i els diferents museus. Amb la clara aposta d'un Palafrugell poble de serveis, no podem oblidar que un dels nostres elements diferenciadors són el territori i el paisatge, per tant, qualsevol actuació ha d'ésser molt conseqüent amb el respecte dels mateixos.

Accés al document del Pla de Govern

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

No heu trobat el que buscàveu?