Informació urbanística sobre la construcció d'una casa a la cala del Golfet

A Calella de Palafrugell

En relació a les diferents informacions referides a la construcció que s'està realitzant al carrer Castellets, a Calella de Palafrugell, l'Ajuntament amb l'objectiu de deixar constància de la correcta actuació realitzada, ha emès un informe on exposa detalladament tota la tramitació, del qual informa sobre les principals conclusions de tot el procés, els informes tècnics i les diferents tramitacions urbanístiques que s'hi han realitzat.

Tota aquesta informació també ha estat traslladada al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a SEPRONA (Servicio de Protección de la Naturaleza) de la Dirección General de la Guardia Civil, al Ministerio del Interior, i al Síndic de Greuges de Catalunya, amb l'objectiu de mostrar l'actuació municipal.

Les principals conclusions són les següents:

  1. La finca té la classificació de sòl urbà des del 1983, sense que aquesta classificació s'hagi qüestionat mai.
  2. No queda afectada pel PEIN Castell - Cap Roig. La seva delimitació, en el seu front nord, coincideix exactament amb la delimitació del Pla General de 1983 i, en conseqüència, la finca objecte del present informe queda exclosa de l'àmbit del PEIN.
  3. No queda afectada pels Plans Directors Urbanístics Costaners.
  4. Una petita part de la mateixa es troba en servitud de protecció de la Zona Maritimoterrestre, però aquesta es situa en la franja de separació de límits d'edificació.
  5. El Pla de Millora Urbana va determinar les característiques de l'edificació, que va ser informat favorablement per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona.
  6. L'edificació principal s'ajusta a la llicència municipal d'obres i compleix amb els paràmetres determinats pel PMU.
  7. El Pla d'Ordenació Urbana Municipal vigent recull les determinacions del PMU i, per tant, valida la legalitat de la llicència d'obres.
  8. El POUM preveu que el camí de ronda passi tant per davant de la finca com pel traçat contemplat en el projecte aprovat pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
  9. La propietat ha presentat el Projecte de tractament paisatgístic de la parcel·la i el de la millora del carrer Castellets, donant compliment a les condicions imposades pel PMU i la llicència d'obres.
  10. A la part de la finca afectada per la servitud de protecció s'hi preveuen obres de tancament i jardineria que estan autoritzades pel Servei de Costes, de la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme.

Finalment, sobre la denúncia en concret conforme l'Ajuntament va procedir a una modificació del règim urbanístic de la parcel·la canviant la qualificació de a20 a a215, cal esmentar que aquest canvi de qualificació obeeix al fet que el Pla de Millora Urbana assimilés la nomenclatura d'aquesta finca igual que les altres de la primera línia de mar, aspecte previst en el planejament general en el cas que s'enderroqués l'edificació existent, prèvia la tramitació d'un Pla de Millora Urbana, i en cap cas es pot interpretar com una modificació d'increment de l'aprofitament de la finca.

Així mateix, qualsevol persona que vulgui ampliar aquesta informació es pot adreçar o demanar-la mitjançant l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé demanant hora de visita a través del telèfon 972613110.

Imatge aèria de la cala del Golfet

Darrera actualització

dijous, 15 desembre 2016 08:18

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Institut Municipal d'Esports de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Fundació Palafrugell Gent Gran
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons