Carril aquàtic de Palafrugell

Obert de maig a octubre

El Carril aquàtic de Palafrugell, que fou inaugurat el juny de 2013, va ser el primer canal de natació en aigües obertes al mar del país i de l'Europa Occidental. Els promotors foren el Club Atlètic Palafrugell, l'Associació de Veïns i Amics de Llafranc, l'Associació de Veïns i Amics de Calella de Palafrugell i l'Ajuntament de Palafrugell.

Aquest canal de natació, que connecta els nuclis costaners de Calella de Palafrugell i Llafranc, és un autèntic camí de ronda aquàtic a través del qual no només es neda sinó que també es pot contemplar la flora i la fauna marítimes que habiten i transiten pel litoral palafrugellenc, un dels més bonics de la Costa Brava, on hi podrem contemplar la posidònia, que és la planta aquàtica que hi habita i el bioindicador òptim de la bona salut del nostre litoral.

És un espai obert, de poc més d'un quilòmetre, amb diverses sortides de fàcil accés al llarg del Carril, que estan indicades en un plafó a les platges del Canadell i de Llafranc. Paral·lelament, és obert entre els mesos de maig i octubre de cada any (ambdós inclosos) i és d'accés lliure per a tothom que vulgui nedar-hi.

A més, la seguretat està pràcticament garantida. Les boies grogues del Carril delimiten que en aquest espai les barques no hi tenen accés.

Al llarg d'aquests tres anys d'història del Carril Aquàtic de Palafrugell, moltíssims palafrugellencs i palafrugellenques i amants de la natació d'arreu del món han apostat per Palafrugell i pel seu Carril Aquàtic, del qual molts pobles, a partir de 2014 i fins avui, han extrapolat el model palafrugellenc i l'han fet en els seus respectius litorals costaners.


Recomanacions de seguretat

Per tal de garantir una correcta seguretat, és altament aconsellable:

  • Ús de boia
  • Ús de crema solar
  • Ús de neoprè
  • Ús de casquet de natació
  • Ús d'ulleres (preferentment foto-cromàtiques)

Darrera actualització

dimecres, 21 juny 2017 09:38

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

No heu trobat el que buscàveu?