Campanya per evitar els excrements de gossos a la via pública

Mantenir el poble net, una responsabilitat de tots/es!

Amb l'inici del nou curs escolar s'ha tornat a posar en marxa la campanya de sensibilització sobre el civisme relacionat amb els excrements dels gossos a la via pública. Durant el mes d'octubre es durà a terme a la zona de l'escola Carrilet, i posteriorment també es farà a l'entorn dels centres escolars Torres Jonama, Barceló i Matas, Sant Jordi i Vedruna.

La campanya consisteix en la instal·lació d'uns rètols amb missatges impactants als fanals d'enllumenat, combinat amb informació verbal i mitjançant tríptics als amos de gossos i realització d'enquestes. Al finalitzar la campanya la Policia Local pot imposar sancions si detecta conductes incíviques.

  • Recordeu portar sempre la bosseta quan sortiu a passeig i si pot ser més d'una, millor, perquè de vegades es poden necessitar.
  • Recolliu els excrements i dipositeu-los en un contenidor de rebuig.
  • No penseu que deixar els excrements en jardins o zones verdes és un adob, esteu provocant perillosos focus d'infecció.

Els animals de companyia tenen un gran paper a la nostra societat i ens fan feliços, tant a grans com a petits. Gaudir d'aquests beneficis comporta ser responsable i tenir un compromís amb les altres persones i sobretot amb la mascota que ens dóna tant i ens demana tan poc.

Una de les nostres responsabilitats és recollir-ne els excrements i mantenir una higiene mínima en els espais públics per millorar la convivència i evitar problemes:

  1. Higiènics i sanitaris. Tenir nets i en condicions de salubritat els espais públics per evitar generar perillosos focus d’infecció.
  2. De deteriorament del paisatge i de la imatge dels espais públics.
  3. De convivència. Cal gaudir de la companyia de la nostra mascota mantenint un compromís de respecte amb l'entorn i amb els altres.

Sancions

Segons l'article 39 de l'Ordenança municipal de civisme i convivència, els propietaris o posseïdors que no recullin les deposicions dels seus animals de companyia a la via pública poden ser sancionats amb una multa de 150 euros.

Quan es tracta de parcs públics i jardins per a infants, és considerada una falta molt greu.

Imatge de la campanya

Sabíeu que...

Els excrements dels gossos a la via pública són un perill per a la salut, ja que poden transmetre malalties a les persones, la majoria de tipus parasitari.

Els nens petits són el major grup de risc perquè són més sensibles a desenvolupar malalties i poden accedir fàcilment als excrements, si n'hi ha al lloc on juguen.

Darrera actualització

dijous, 08 octubre 2015 12:05

Ajuntament de Palafrugell

Calella, Llafranc, Llofriu, Tamariu

Carrer Cervantes, 16 · 17200 Palafrugell
972 613 100 ·  ajuntament@palafrugell.cat
P1712400I

Mapa d'ubicació de l'Ajuntament de Palafrugell

No heu trobat el que buscàveu?

Ajuntament de Palafrugell
Institut de Promociò Econòmica de Palafrugell
Institut de Mitjans de Comunicació Pública de Palafrugell
Institut Municipal d'Esports de Palafrugell
Museu del Suro de Palafrugell
Unió Europea FEDER
Diputació de Girona
Fundació Palafrugell Gent Gran
Consorci per a la gestió dels edificis del Centre Fraternal i del Cercle Mercantil
Segell Premi Administració Oberta 2018
Segell Premi Administració Oberta 2017
Segell Infoparticipa 2014
Llicència Creative Commons